Shop nu. Betaal later met Klarna.

Fitness trucs van beroemdheden

Geef jouw workout een boost!

Heb je jezelf ooit betrapt op het staren naar foto’s van beroemdheden en hun perfecte lichamen? En vroeg je je wel eens af hoe zij aan hun perfecte lichaam komen? Nou, dat is geen hogere wiskunde. Beroemdheden werken hard om hun gewenste lichaamsvorm te creëren en behouden. Er goed uitzien is een belangrijk onderdeel van hun werk. Haast net zo belangrijk als weten hoe ze zich moeten gedragen of hoe ze over de catwalk moeten lopen.

De meeste beroemdheden hebben echter het voordeel dat ze trainen met personal trainers. Deze trainers maken persoonlijke trainingsschema’s voor ze. Sommige beroemdheden hebben zelfs een heel team dat hen helpt om hun perfecte lichaam te behouden. Maar als jij geen personal trainer kan betalen, laat staan een specifieke trainer van een bepaald beroemd persoon, wil niet zeggen dat jij niet in staat bent om zelf jouw fitnessdoelen te behalen.

Of je nu wilt afvallen of juist spieren wilt opbouwen, het bereiken van jouw gewenste lichaamsvorm is een langdurig proces. Het vraagt om toewijding, discipline en doorzettingsvermogen. Om je te helpen bij dit proces (en om te voorkomen dat jij jouw tijd verspilt aan slechte trainingen) hebben we een aantal handige fitnesstips van beroemdheden voor je verzameld. Deze tips zullen jouw training een echte boost geven!

12 fitness tips van jouw favoriete beroemheden met geweldige lichamen

Hier zijn de beste fitnesstips en -trucs van beroemdheden die bekend staan om perfecte, gespierde lichamen. Met deze tips ga jij meer uit jouw workouts halen en snel betere resultaten zien.

Fitnesstips van Vin Diesel

Onze eigen Dominic Torette uit de serie Fast & Furious, Vin Diesel staat al jaren bekend om zijn strakke, gespierde lichaam. De Amerikaanse superster geeft het volgende advies aan fitnessliefhebbers:

Vin Diesel fitness tips

1.     Train Smart, Not Hard

De meeste mensen voelen zich heel gemotiveerd wanneer ze net beginnen aan hun fitness journey. Natuurlijk is het goed om je zo gemotiveerd te voelen, maar het veroorzaakt ook dat de meeste mensen zichzelf te hard pushen. Ze proberen ingewikkelde oefeningen uit te voeren, tillen te veel gewicht en brengen te veel tijd door in de sportschool. Dit zorgt naar verloop van tijd in veel gevallen voor blessures en verlies van motivatie.

In plaats van jezelf zo te pushen en allerlei verschillende oefeningen te doen, raadt Vin Diesel je aan om een simpel trainingsplan voor jezelf op te stellen. Het is hierbij belangrijk dat je jouw doelen én jouw ‘probleemgebieden’ kent. Op basis hiervan ga je een plan maken om jouw doelen stapje voor stapje te bereiken.

Vin Diesel geeft zelf ook aan dat zijn trainingsaanpak door de jaren heen veranderd is. Hij is vooral slimmer en simpeler gaan trainen. Hij zei: “Toen ik jonger was, probeerde ik zoveel mogelijk gewicht te tillen. Nu focus ik me veel meer op ieder lichaamsdeel afzonderlijk, zodat ik deze kan perfectioneren.”

2.     Daag je lichaam uit

Het menselijk lichaam is slim en past zich makkelijk aan de omstandigheden aan. Klinkt goed! Maar dit natuurlijke aanpassingsmechanisme is ook precies de reden waarom jouw voortgang langzaam afneemt, wanneer je voor een lange periode hetzelfde trainingsschema of dieet volgt. Wanneer je jezelf wilt blijven verbeteren, zal je jouw lichaam moeten blijven uitdagen. Het idee is een ‘shock training’. Hierbij ga je je lichaam ‘laten schrikken’ door meer variatie in de oefeningen aan te brengen of een high-intensity training te doen. 

Hoe weet je of het tijd is om jouw lichaam weer eens uit te dagen? Zodra je merkt dat je jouw huidige training niet meer zo zwaar vindt. Op dat moment is het tijd om weer eens wat variatie aan te brengen of met een zwaarder gewicht te gaan trainen.  Zo blijf je jouw lichaam stimuleren om door te gaan met vetverbranding en spiergroei. 

De methode van Vin Diesel om zijn spieren te shockeren, is door twee sets met een zo zwaar mogelijk gewicht te trainen en deze op te volgen met een aantal sets met een hoger aantal herhalingen.

3.     Doe wat je leuk vindt

Ze zeggen het meestal over het beroep dat je kiest, maar voor Vin Diesel geldt dit ook voor zijn trainingsroutines. Een belangrijke reden waarom mensen het lastig vinden om consistent te trainen, is dat ze hun training saai vinden.

Volgens Vin Diesel hoeft sporten echt geen vervelend iets te zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten oefeningen beschikbaar. Hierdoor is iedereen in staat om een echt leuke training in elkaar te zetten.

Fitnesstips van Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger bodybuilder

Nadat Arnold Schwarzenegger 7 keer de Mr. Olympia wedstrijd heeft gewonnen, is de Amerikaanse acteur Arnold Schwarzenegger met recht een van de meest bekende namen in de bodybuilding wereld. Sterker nog, je zou hem zelfs een trendsetter kunnen noemen op het gebied van gespierde mannelijke beroemheden in Hollywood-films. Gedurende zijn hele leven is Schwarzenegger een groot voorstander van gezondheid en fitness geweest. En hij heeft miljoenen mensen geïnspireerd om in zijn voetsporen te treden. Hier zijn een paar van zijn beste fitnesstips, welke hij bij diverse gelegenheden heeft gedeeld met zijn fans:

1.     Integreer cardio in jouw workouts

In een interview met het tijdschrift Flex, een paar jaar terug, vertelde Arnold Schwarzenegger dat hij het fijn had gevonden als ze het concept van cardiotraining in de jaren zestig of zeventig al hadden uitgevonden. Dan had hij meer tijd kunnen besteden aan nuttige vormen van cardio. Hij vertelde ook hoe cardio een onmisbaar onderdeel van zijn training was geworden en dat hij gelooft in het nut van cardio. Hij zei: “Ik begin mijn workouts altijd met 15 minuten cardio op een hometrainer of crosstrainer.”

Verder vertelde Schwarzenegger in dit interview dat hij in deze 15 minuten eerst langzaam begint om zijn lichaam op te warmen. Na vijf minuten start hij met korte intervallen van 30 seconden op hoge snelheid (de maximale snelheid die hij bij kan houden) en volgt dit op met 10 minuten op lage snelheid. Daarna begint hij aan zijn reguliere krachttraining. 

2.     Stel een doel en visualiseer dat je dit doel hebt bereikt

Arnold Schwarzenegger heeft door de jaren heen meerdere keren gesproken over het belang van doelen stellen en de kracht van de juiste mindset. Hij gelooft dat het hebben van een doel je motiveert om hard te werken. En visualiseren dat je het doel hebt bereikt, helpt volgens hem bij het verkrijgen van een positieve mindset, wat weer de basis is voor succes. Arnold heeft al vaak benoemd dat hij zich altijd voorstelt hoe hij zijn concurrenten verslaat ter voorbereiding op zijn bodybuildingwedstrijden. Dit helpt hem om nog harder te werken voor zijn doelen.

3.     Zoek een fitnessbuddy

Arnold Schwarzenegger schreef in zijn eerste autobiografie ‘Arnold: The Education of a Bodybuilder’ het volgende: “Ik heb gemerkt dat de beste manier om goede workouts te krijgen, is door te trainen met een enthousiaste trainingspartner. Een goed sportmaatje helpt je om zwaardere gewichten te dragen en geeft je meer motivatie om meer herhalingen per set te maken met minder rustpauzes. Bovendien is trainen leuker met een partner en ook competitiever.”

Maar Arnold is niet de enige die dit trainingsadvies geeft. De voordelen van sporten met een vriend worden ook ondersteund door diverse onderzoeken.

4.     Pas je trainingen aan naarmate je ouder wordt

Je lichaam blijft niet altijd in dezelfde staat. Jouw behoeften en kracht veranderen naarmate je ouder wordt. Het is hierdoor van essentieel belang dat je naar je lichaam luistert en rekening houdt met deze veranderende behoeften (en eventuele beperkingen). Op deze manier zorg je ervoor dat de training effectief blijft en geen blessures veroorzaakt. Arnold Schwarzenegger legt sterk de nadruk op het afstemmen van jouw trainingsroutines op basis van hoe je lichaam verandert door het ouder worden.

Bonustip: net als Vin Diesel is Schwarzenegger ook een groot voorstander van shocktraining om spiergroei te bevorderen.

Tips van Dwayne “The Rock” Johnson

 

Dwayne Johnson wordt ook wel ‘The Rock’ genoemd en dat is niet zonder reden! Voormalig worstelaar en huidige Hollywood-ster Dwayne Johnson dankt zijn artiestennaam aan zijn ongelooflijke lichaamsbouw. Gelukkig deelt de ster regelmatig fitnesstips op zijn social media. We hebben een paar van zijn tips verzameld om jou te helpen jouw trainingen te verbeteren:

The Rock in de sportschool

1.     Blijf jezelf pushen

In tegenstelling tot het feit dat de meeste mensen hun focus verleggen naar trainingen voor ‘onderhoud’ zodra ze hun doelen hebben behaald, gelooft The Rock dat continue voortgang mogelijk is. Hij is van mening dat je regelmatig jouw fitnessdoelen moet resetten en je lichaam tot het uiterste moet blijven pushen. “Ik train niet om te onderhouden, ik train om vooruit te komen.” Zei hij ooit.

Al benadrukt. Dwayne ook dat het belangrijk is om realistisch te zijn en naar je lichaam te blijven luisteren. Push jezelf niet te snel te hard, anders zal je jezelf meer kwaad dan goeds bezorgen. In plaats daarvan focust hij zich op progressie. Dit houdt in dat je jouw trainingen constant uitdagend blijft houden door je lichaam tot het uiterste te blijven drijven. Al is dit volgens The Rock vooral belangrijk voor degenen die serieuze spiermassa willen opbouwen.

2.     Beloon jezelf na een zware training

Verschillende onderzoeken hebben onderzoek gedaan naar de effectiviteit van ‘cheat meals’ in iemands fitnessreis. Hierdoor is het nu een bekend feit dat cheaten helpt om jouw metabolisme te stimuleren, doordat het jouw leptine gehalte in het lichaam verhoogt. Een cheat meal is daardoor het voedselequivalent van de shocktraining. Het verrast jouw spijsvertering op dezelfde manier als dat een intensieve training dit voor jouw spieren doet. Een ander voordeel van cheat-maaltijden is dat ze je helpen om langer on track te blijven door aan jouw verlangens te voldoen.

Dwayne Johnson is groot voorstander van cheat meals. Hij gelooft in hard trainen en jezelf af en toe belonen met een lekkere ongezonde maaltijd. Toen hij aan het filmen was voor Pain & Gain moest Johnson ongeveer vijf maanden zonder een cheat-maaltijd en zonder intensieve trainingen overleven. Als beloning voor zijn harde werk gaf Johson zichzelf drie rondes met cheat-maaltijden nadat hij klaar was met filmen voor Pain & Gain.

3.     Doe de zwaarste training op een cheat dag

Ben jij zo iemand die zich schuldig voelt nadat je jezelf hebt verwend met een ongezonde maaltijd? Zo ja, dan heeft Dwayne Johson een goed advies voor je. In een recente post op Instagram deelde The Rock deze tip en vroeg zijn fans om het eens te proberen. Hij schreef: “Combineer jouw cheat dag met de zwaarste training van de week. Zeer bevredigend.”

4.     Go hard or go home

Als het gaat om trainingssessies, gelooft Dwayne Johson in altijd je beste beentje voor zetten en alles geven wat je in je hebt. The Rock zei ooit: “Go hardcore, balls to the wall, every time you work out.” En hij heeft gelijk. Je gaat naar de sportschool om te trainen en bepaalde doelen te behalen. Dat lukt alleen als je het echt wilt en je volledig inzet om maximale resultaten te behalen.

5.     Vergeet je benen niet

Het komt nog steeds veel voor dat mannen hun benen niet of minder trainen in vergelijking met hun bovenlichaam. Maar sterke benen zijn een belangrijk onderdeel voor jouw algehele kracht en conditie. Een paar van de grootste spiergroepen in het lichaam bevinden zich in de benen. Omdat The Rock het belang van een goede benentraining kent, raadt hij aan om een vast aantal oefeningen in je schema op te nemen. Hij is zelf vooral fan van de legpress.

Ga voor de lange termijn resultaten

We hebben dit advies allemaal al ontelbare keren gehoord en gelezen, maar dit is precies hoe je blijvende resultaten kunt behalen in de fitnesswereld. Hoewel sommige hacks en producten ervoor kunnen zorgen dat je sneller afvalt of aankomt in spiermassa, is snelle winst bijna altijd tijdelijk. Om blijvende resultaten te bereiken en voorkomen dat je blessures oploopt, is het belangrijk om langzaam te beginnen en geleidelijk op te bouwen in intensiteit en volume. Maar om de effectiviteit van jouw trainingen verder te verbeteren, is het verstandig om alle adviezen van de beroemdheden op te volgen. Op deze manier ga jij zeker weten jouw doelen behalen.

 


Deel dit bericht


Laat een reactie achter