De 5 Belangrijkste Voordelen van Regelmatig Sporten

Iedereen weet eigenlijk wel dat het goed is om regelmatig te fitnessen, maar soms voelt het als een te grote verplichting. Als je namelijk niet snel genoeg resultaten ziet, dan is het moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Alhoewel het behouden van een goede fitness routine misschien een uitdaging is, als je even doorbijt en trouw blijft aan je fitness regime, dan zullen de positieve resultaten voor je gezondheid en je lichaam ongetwijfeld volgen.

Niet alleen je lichaam heeft profijt van regelmatige workouts, je gemoedstoestand en algehele conditie verbeteren ook aanzienlijk. 

Vind jij het lastig om trouw te blijven aan een fitness routine? In het volgende stukje zetten we op een rijtje wat je in gedachten moet houden voordat je de handdoek in de ring gooit.

Voordelen van Regelmatig Bewegen

 

 

1. In vorm blijven

Een vanzelfsprekende motivatie voor veel mensen om naar de sportschool te gaan is om in vorm te blijven.

Hoewel regelmatig bewegen wellicht het meest belangrijke aspect is om gewicht te verliezen, ook goede voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Je zult zien dat zodra je een fitness routine begint te volgen, je minder snel aankomt. 

Zelfs als je al behoorlijk fit bent, is het een goed idee om regelmatige workouts in je wekelijkse routine op te nemen. Op die manier hoef je namelijk niet veel moeite te doen om je gewicht te behouden, en ook zul je op den duur mooie spieren opbouwen.

2. Je lichaam gezond houden

De sportschool is er niet alleen voor mensen die een wasbordje willen opbouwen, er zijn namelijk vele andere belangrijke redenen om een fitness routine in je leven te implementeren. Het is goed voor je gezondheid, omdat:

  • Verbetert de gezondheid van het hart
  • Voorkomt hart problemen
  • Beschermt tegen hoge bloeddruk
  • Verhoogt het ‘goede’ HDL-cholesterol (Hoge Dichtheid Lipoproteïne)
  • Verlaagt ongezonde triglyceriden (slechte cholesterol)

Daarnaast zul je ook merken dat de kwaliteit van ademen ontzettend verbetert omdat zuurstof beter door je lichaam wordt opgenomen.

Houd wel in gedachten dat het belangrijk is om het advies van een huisarts te vragen voordat je een intense workout regime begint, mocht je een onderliggend gezondheidsprobleem hebben.

3. Een energieboost voor je lichaam

Heb je het gevoel dat je vaak te snel moe bent? Ben je buiten adem nadat je twee trappen hebt beklommen?

Regelmatig bewegen helpt je hart te versterken zodat bloed en zuurstof beter door je lichaam gaan vloeien. Dit zorgt voor een grote verbetering in je energie niveau, omdat je longen nu beter functioneren.

Deze verbetering in het lichaam helpt je niet alleen om meer aan te kunnen qua sport, je dagelijkse leven wordt er ook efficiënter van. Je zult namelijk zien dat je al snel energie over hebt om dagelijkse boodschappen te doen of klusjes in het huishouden.

Deadlift oefening met gewichten

4. Verbetert je humeur

Het leven kan stressvol zijn. We gaan namelijk van een drukke dag op kantoor, rechtstreeks in de file en wanneer we thuiskomen is er meestal ook veel te doen. Je zou kunnen zeggen dat onze gemoedstoestand dagelijks op de proef wordt gesteld. Daarom kan het soms heel lekker voelen om even die opgebouwde energie kwijt te kunnen in een workout.

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor fysieke activiteit je doet, of dat nou een lange wandeling is of een gewichtstraining. Alle fysieke activiteit doet namelijk wonderen voor je mood. Als je beweegt maakt je brein namelijk endorfine aan die er voor zorgt dat je je happier en relaxter voelt.

Een andere belangrijke mood booster is wanneer je resultaten begint te zien van je workouts. Dat werkt niet alleen motiverend, het geeft ook een confidence boost  en helpt om je beter in je vel te voelen.

5. Zorgt voor een goede nachtrust

Niet geheel onbelangrijk, fitness en bewegen zorgt ervoor dat je makkelijker en dieper slaapt. Val jij vaak moeilijk in slaap? Doe jezelf dan een gunst en zorg ervoor dat je overdag meer dan genoeg beweging krijgt. Het doet namelijk echt wonderen voor de kwaliteit van je slaap. Een tip: doe geen workout heel kort voor het slapen, dat resulteert soms namelijk in een te grote adrenaline kick waardoor je niet in slaap kunt vallen!

Het mag nu duidelijk zijn dat een regelmatige workout ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Niet alleen blijf je in vorm, je levenskwaliteit en mood verbeteren aanzienlijk. Wijd jezelf elke dag toe aan een fitness regime van 30 minuten, en je zult al deze positieve resultaten snel meemaken.

Man aan het slapen

#puurkracht

Laat een reactie achter