12 Voorwerpen om Thuis te Trainen

Trainen op die grote, mooie machines in de sportschool waar je van gaat zweten, is waarschijnlijk het eerste beeld dat bij de meeste mensen opkomt als we het hebben over in vorm komen.

Of het nu gaat om afvallen of het opbouwen van spieren, de meeste mensen denken dat ze hun fitnessdoelen niet kunnen bereiken zonder een lidmaatschap van een sportschool. Hoewel het niet te ontkennen valt dat training essentieel is om in de gewenste vorm te komen en te blijven, is trainen in een sportschool niet verplicht. Het blijkt dat je thuis net zo effectief kunt trainen als in een chique sportschool, met huishoudelijke artikelen als je uitrusting.

Nu de sportschool over de hele wereld gesloten is vanwege de COVID-19-pandemie, zullen deze trainingstips voor thuis erg nuttig zijn voor alle gezondheids- en fitnessliefhebbers die er zijn.

Of je nu de laatste tijd de motivatie hebt om aan je lichaam te werken (met voldoende tijd voor handen) of bang bent dat al je harde werk in de sportschool als sneeuw voor de zon verdwijnt, dit artikel zal je alle informatie geven over thuistraining, waarbij luxe fitnessapparatuur wordt vervangen door huishoudelijke artikelen.

Huishoudelijke voorwerpen gebruiken om te trainen - 12 huishoudelijke voorwerpen die ook dienst doen als fitnessapparatuur en de beste manieren om ze te gebruiken 

Voor velen zal het misschien als een verrassing komen, maar onze huizen staan ​​vol met dingen die gemakkelijk als fitnessgereedschap kunnen worden gebruikt. Om je op weg te helpen, lichten we hier enkele van deze items toe, inclusief tips voor hoe en voor welke soorten oefeningen ze kunnen worden gebruikt. Laten we meteen aan de slag gaan!

1. Stoel - voor push-ups en dips

We hebben thuis allemaal een stoel, maar velen hebben er misschien nooit aan gedacht om deze als trainingsuitrusting te gebruiken. Probeer het nu!

Gebruik een stoel om een ​​variatie te maken op je standaard push-ups. Plaats je handen of voeten op jouw stoel om incline en decline push-ups te doen. Beide variaties werken op de borst, schouders, triceps en rugspieren. In het bijzonder schuine push-ups zijn geweldig om jouw onderste borst- en rugspieren te trainen, terwijl de neerwaartse push-ups de voorste schouder- en bovenste borstspieren aangrijpen.

Een stoel is ook het perfecte alternatieve hulpmiddel voor dips. Pak gewoon de voorste hoeken van de stoel met jouw handen vast en ga aan de slag. Bench-dips zijn goed voor het hele bovenlichaam, maar ze zijn bijzonder goed voor het trainen van jouw triceps. Ze helpen ook om de borst- en schouderspieren te versterken. 

2. Trap - voor cardio

Heb je een trap in huis? Super goed! Je hebt de perfecte uitrusting gevonden voor een cardiotraining!

Verhoog jouw hartslag en breek het zweet door de trap op en af ​​te rennen. Het klinkt te simpel om effectief te zijn, maar het werkt. Voeg gewichtsweerstand toe om jouw cardiotraining te intensiveren en de effectiviteit ervan verder te vergroten.

Pro Tip - Geen gewichten? Geen probleem! Vul gewoon een oude rugzak met een paar zware voorwerpen om thuis je eigen gewichten te maken. Je hebt geen luxe vest of enkel- of polsgewichten nodig om jouw oefeningen te intensiveren.

3. (Zwaar) boek - om crunches te intensiveren

Zet je buikspieren aan het werk door aan de slag te gaan met het zwaarste boek dat je hebt.

Houd het in je handen terwijl crunches doet met je handen boven het hoofd of plaats het boek op je borst om meer spanning te geven gedurende normale crunches.

Bonustip - Je kunt het boek ook gebruiken om gewichtsweerstand toe te voegen bij zittende beenheffingen. Ga op de stoel zitten en til jouw benen op terwijl je het boek op jouw schenen laat balanceren.

4. Muur - voor push-ups aan de muur

Muur-push-ups zijn geweldig voor beginners en mensen met schouderblessures of rugproblemen. Ze gebruiken dezelfde sets spieren als standaard push-ups, maar belasten ze minder. Ze helpen de borst- en schouderspieren, triceps, anterieure deltaspieren en de borstspieren te versterken en zijn ook goed voor het trainen van jouw buikspieren.

Het opnemen van push-ups aan de muur in jouw trainingsroutine thuis is een geweldige manier om jouw lichaam voor te bereiden op intensere en uitdagendere trainingen.

Trainen op de trap

 

5. Deurklink en een handdoek - voor roeien

Als je net als de meeste mensen bent, wedden we dat je je nooit had kunnen voorstellen om zonder de roeimachine te gaan roeien. Maar, zoals de beroemde Amerikaanse auteur Napoleon Hill zei:

"Your only limitation is the one you set up in your own mind."

Zorg er dus voor dat de afwezigheid van een roeitrainer niet jouw excuus is om niet te profiteren van deze geweldige oefening. Zolang je een handdoek hebt en toegang hebt tot een deur, kun je ook prima thuis roeien. 

Hang gewoon de handdoek om de deurklink, houd de uiteinden van de handdoek stevig in je handen, plaats je voeten tegen de deur en ga aan de slag. Het is misschien niet volledig te vergelijken met de training van het onderlichaam zoals je deze op een roeitrainer doet, maar het is geweldig voor het bovenlichaam. Van je schouders tot in de bovenrug, tot in de onderrug. Roeien werkt voor alle essentiële spiersets in het bovenlichaam. Roeien is ook een goede training voor biceps en borstspieren.

6. Kartonnen bord - om Lunges te intensiveren

We durven te wedden dat deze truc nooit bij je opgekomen is. Wie denkt er aan het gebruik van lichte kartonnen borden tijdens trainingssessies? Het klinkt misschien raar, maar je kunt een kartonnen bordje gebruiken om je lunges wat moeilijker te maken (iets dat alleen professionals moeten doen, want tja, lunges zijn op zichzelf al moeilijk genoeg).

Om de truc te gebruiken, plaats je het kartonnen bord onder jouw achterste voet en zorg je ervoor dat je het bord heen en weer schuift terwijl je jouw been beweegt.

Voor het geval je het nog niet wist, lunges zijn een van de beste workouts voor het onderlichaam, omdat het verschillende spiergroepen gebruikt, waaronder quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Ze zijn geweldig voor het versterken van benen en core, maar ook voor het versterken van de billen. Bovendien zetten lunges ook de buigspieren aan het werk, die verantwoordelijk zijn voor heupflexibiliteit.

7. Waterflessen, verfblikken en flessen wasmiddel - als gewichten

Dit is een van de meest bekende en gebruikte trucs voor thuistrainingen zonder apparatuur. Pak gewoon een paar waterflessen of vul de oude lege blikken met stenen en gebruik ze als alternatief voor gewichten en halters om weerstand te bieden aan je oefeningen.

8. Touw - als suspension trainer

Snuffel door je garagekast en je zult vast wel ergens een stuk touw vinden dat je kunt gebruiken als alternatief voor de suspension trainer. Idealiter zou het touw ongeveer 2,5 meter lang moeten zijn.

Maak een knoop aan elk uiteinde van het touw en slinger het over een staaf, pijp of een stevige boomtak in je achtertuin. Voilà de doe-het-zelf suspension trainer is klaar!

Suspension-training is een geweldige weerstandstraining voor het hele lichaam, maar spreekt vooral je core aan en versterkt deze. De oefening kan het ook worden aangepast aan alle fitnessniveaus, van beginner tot gevorderd. Beginners kunnen suspension-oefeningen doen door hun lichaam meer rechtop te plaatsen, terwijl gevorderde trainers zichzelf dichter bij de vloer kunnen positioneren.

 

Thuis samen trainen

9. Basketbal - voor geavanceerde push-ups

Als je een gevorderde trainer bent en standaard push-ups te gemakkelijk vindt, kun je ze intensiveren met een basketbal. Afhankelijk van jouw balans en krachtniveau, kun je beide handen op de basketbal plaatsen of de bal onder één hand plaatsen.

Deze push-ups op gevorderd niveau schakelen meer spiergroepen in dan conventionele. Ze zijn ook geweldig om de core aan te spannen.

10. Koekenpan - Voor oefeningen van het bovenlichaam

Van alle obscure en onvoorstelbare huishoudelijke artikelen die je kunt gebruiken tijdens trainingssessies thuis, moet de koekenpan bovenaan de lijst staan ​​omdat hij een van de meest creatieve en unieke is.

Neem je zwaarste koekenpan (of degene die je gemakkelijk kunt optillen als je een beginner bent) en gebruik deze om shoulder presses, halo, lateral raises en triceps-extensions boven je hoofd te doen.

Lateral raises kunnen helpen bij het opbouwen van laterale deltaspieren en het versterken van schouders. Met halo, aan de andere kant, werk aan je armen, borst, bovenrug en kern. Ze helpen ook de schouderkracht en mobiliteit te verbeteren.

Zoals gemeld door de fitnessexpert en model Alexia Clark, zal een training van het bovenlichaam met dit basis keukengerei je spieren op een totaal andere manier trainen dan dumbbells.

11. Band - volledige lichaamstraining

Van krachttraining tot spieropbouw tot het trainen van die buikspieren, een band kan worden gebruikt om elke set spieren in je lichaam te trainen. Dus, haal die oude band uit je garage en gebruik hem om sumo-squats, boxsprongen met één been, deadlifts, slepen en flippen van banden, knieaandrijving en zijwaartse sprongen te doen. Je kunt ook een voorhamer halen en op de band slaan (het is ook een goede manier om je woede en stress los te laten).

12. Grasmaaier - om calorieën te verbranden en spierbetrokkenheid

Gras maaien met een duwmaaier wordt beschouwd als een matige fysieke activiteit die spiergroepen over het hele lichaam traint.

Door de maaier te duwen, worden de borstspieren aangegrepen op een manier die vergelijkbaar is met liggend bankdrukken en conventionele push-ups. Het werkt ook voor het trainen van triceps, bovenarmspieren aan de achterkant van de armen, borstspieren en deltaspieren. Door een grasmaaier te duwen, worden ook hamstrings en quadriceps in het onderlichaam ingeschakeld.

Door de grasmaaier naar achteren te trekken, worden actief de rugspieren aangegrepen, latisimmus dorsi genaamd; de grootste spiergroep in het bovenlichaam. Daarnaast werkt de trekbeweging ook  voor enkele van de romboïde spieren van de bovenste middelste rug en de spieren van de rotator cuff. Jouw biceps raken ook betrokken bij het trekken van een grasmaaier.

Als je de maaier draait, wordt jouw core en de binnenkant van de dijspieren ingeschakeld.

Naast het trainen van al deze spiergroepen, helpt het maaien ook om calorieën te verbranden. Om te berekenen hoeveel calorieën je in een bepaalde periode verbrandt, deel je jouw gewicht (in ponden) door 2,2. Vermenigvuldig nu het antwoord met 0,08 en vermenigvuldig vervolgens het nieuwe antwoord met het aantal minuten dat je hebt gemaaid. Let op: deze formule is voor een elektrische maaier

Bonustip - Om het meeste uit jouw grasmaai-activiteit te halen, gebruik je de ouderwetse handmatige kooimaaier of een duwmaaier. Een elektrische of benzine-aangedreven maaier komt op de tweede plaats wat betreft de fitnessvoordelen. 

Sporten hoeft niet duur te zijn!

De meesten van ons geloven dat het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) is om je fitnessdoelen te bereiken zonder naar de sportschool te gaan. Het valt niet te ontkennen dat sporten in de sportschool voordelen heeft: je hebt toegang tot professionele machines, een instructeur en blijft gemotiveerd door anderen hard te zien werken. Dit betekent echter niet dat je niet fit en gezond kan zijn en jouw fitnessdoelen kunt bereiken als je je geen lidmaatschap voor een sportschool kunt veroorloven.

Er zijn tal van manieren om jouw trainingssessies thuis net zo effectief te maken als de gymtrainingen, zonder die luxe apparatuur. Je moet gewoon een beetje creatief zijn. Kijk rond in jouw huis en je zult talloze items vinden die je tijdens jouw training kunt gebruiken, als alternatief voor fitnessapparatuur of om jouw oefeningen te intensiveren.

Thuis trainen kan een beslissing zijn die de meeste mensen ongewild of vanwege beperkingen hebben genomen. Nu is het echter de behoefte van het uur geworden. Nu sportscholen in de meeste delen van de wereld gesloten zijn vanwege de COVID-19-pandemie, hebben fitnessliefhebbers, bodybuilders en atleten geen andere keus dan betere manieren te vinden om thuis te trainen.

Het maakt niet uit wat je ertoe heeft aangezet om thuis te trainen, de tips en suggesties die in dit artikel worden gegeven, zullen het je zeker gemakkelijker maken om aan de slag te gaan, omdat je geen uren hoeft na te denken over het uitvoeren van verschillende oefeningen zonder de juiste apparatuur. De hierboven besproken tips en trucs zullen je ook helpen de effectiviteit van verschillende oefeningen te verbeteren!

Laat een reactie achter